Пукач назвав Кучму і Литвина серед замовників вбивства Гонгандзе

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-глава департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач на допиті в суді у вівторок, 30 серпня, назвав ті ж прізвища замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, які називав у ході досудового слідства, заявила представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

«Він (О. Пукач - ред.) називає ті прізвища, які він називав і раніше. Він називає прізвища Кучми (другий президент України Леонід Кучма), Кравченка (екс-глава МВС Юрій Кравченко - ред.), Литвина (на той час голова адміністрації президента Володимир Литвин - ред.), Джиги (на той час перший заступник голови МВС Микола Джига - ред.)», - сказала вона журналістам у вівторок після закінчення судового засідання, відповідаючи на питання про те, чи називав О. Пукач під час допиту імена замовників вбивства Г. Гонгадзе.

«Але назвати ці прізвища - мало, потрібно чесно описувати обставини. Тому що тільки чесно описані обставини можуть бути підтверджені в ході судового слідства», - підкреслила В. Теличенко.

В. Теличенко підкреслила, що суд може визнати винним будь-яку особу в тому випадку, якщо є не лише свідчення одного з підсудних, а коли ці свідчення перевірені іншими доказами, коли є інші свідки, коли є письмовий доказ, речовий доказ.

«Але сьогодні тільки почалося судове слідство і ще рано говорити, що буде доведено, а що не буде доведено. Зрозуміло що Пукач повинен сісти у в'язницю, тому що конкретні епізоди вже доведено, вже є два вироки, які вступили в законну силу. Але суть не тільки в тому, чи сяде Пукач у в'язницю, а в тому, чи будемо ми знати імена замовників і чи будуть ці замовники покарані», - сказала адвокат.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі