Прокуратура пом'якшила своє звинувачення Діденку

Поділитися
Представники прокуратури в ході судового процесу за обвинуваченням колишнього першого заступника голови НАК «Нафтогаз Україна» Ігоря Діденка прийшли до висновку про необхідність зміни йому статті обвинувачення на більш м'яку.

Як повідомив агентству УНІАН адвокат І. Діденко Ігор Степанов, його підзахисному було перекваліфіковано звинувачення з ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) на частину 2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), яка передбачає м'якше покарання, зокрема, не пов'язане з конфіскацією майна.

«У ході судового слідства представники прокуратури дійшли висновку про необхідність зміни Діденку статті обвинувачення з 191 на 364», - сказав він.
Нагадаємо, що СБУ в жовтні 2010 року завершила досудове слідство в кримінальній справі щодо законності розмитнення в 2009 році 11 млрд куб м газу, про власність якого сперечалася компанія «РосУкрЕнерго».
Цю справу було порушено після того, як 8 червня 2010 Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма (Швеція) зобов'язав НАК «Нафтогаз Україна» повернути «РосУкрЕнерго» 11 млрд куб. м природного газу і надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 млрд куб м у якості неустойки за порушення умов контракту.
У цій справі проходять екс-голова Держмитслужби Анатолій Макаренко, І. Діденко та екс-начальник відділу Київської регіональної митниці Тарас Шепітько.
Проте 25 липня Печерський райсуд виділив в окреме провадження кримінальну справу стосовно І. Діденка за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі