Каддафі закликав своїх прихильників, які ще залишилися, підпалити Лівію

Поділитися
© lifeglobe.net
Полковник Муаммар Каддафі увечері 1 вересня виступив із черговим аудіозверненням до жителів Лівії. Його промову у прямому ефірі транслювали відразу кілька телеканалів, включаючи BBC News, Sky News та «Аль-Джазіру».

У своєму виступі Каддафі закликав прихильників «занурити Лівію у вир вогню і почати довгу війну». За його словами, збройні племена повинні знищувати «зрадників і колоніалістів» скрізь, де тільки зустрінуть. «Влаштовуйте засідки, шукайте їх від долини до долини, від гори до гори і від села до села», - порадив полковник.

Окрім того, він заявив, що його прихильників набагато більше, аніж «жменьки» супротивників, яких до того ж «ніхто не підтримує». Каддафі пояснив, що Бані-Валід, Сирт та інші міста під контролем лоялістів - це фортеці, спраглі воювати далі, а у його опонентів волі до продовження боротьби не залишилося.

Полковник, чия озброєна охорона складалася з жінок, при цьому сказав: «Ми не здамося, ми - не жінки. Ми продовжимо воювати».

При цьому він врахував і несприятливий для себе результат війни: «Навіть якщо ви не будете чути мого голосу, все одно бийтеся до останнього». При цьому Каддафі звинуватив Захід у тому, що за допомогою високотехнологічного устаткування йому не дають виходити в ефір. «Вони бояться, що мене почують, вони хочуть, щоб чули тільки їх брехню».

Про те, де він знаходиться і коли було зроблено аудіозапис, полковник говорити нічого не став.

Нагадаємо, що нова лівійська влада запропонувала захисникам рідного міста Каддафі - Сирта - добровільно скласти зброю, щоб не продовжувати кровопролиття. На роздуми лоялістам відвели час до 10 вересня.

Аналогічну пропозицію було зроблено і жителям міста Бані-Валід, в якому, ймовірно, зараз перебуває позбавлений влади диктатор. Поки ані з Сирта, ані з Бані-Валіда ніякої відповіді на ультиматум не надходило.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі