У ЄС дали ясно зрозуміти, що через Тимошенко угода про асоціацію з України не набуде чинності

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Євросоюз має намір продовжувати переговори з Україною про асоціацію, проте якщо ситуація з демократією в країні не покращиться, угода так і не набуде чинності.

Про це заявив глава польського МЗС Радослав Сікорський на прес-конференції після неформального саміту глав МЗС Євросоюзу в Сопоті.

Р.Сікорський нагадав про прохання української опозиції, і Ю. Тимошенко зокрема, не переривати переговорів з Україною. «Тому тут ми згодні з опозицією: поки ще не було радикальних фактів, переговори можуть тривати», - сказав він.
При цьому він зазначив, що в ЄС чітко дали зрозуміти Україні: угода про асоціацію - це одне, а ратифікація в парламентах усіх країн - зовсім інше. А враховуючи критичне ставлення громадськості до стану демократії в Україні, набуття чинності Угоди про асоціацію може затягнутися.
«Ми сподіваємося, що українська влада буде ставитися до цього дуже серйозно», - цитує Р.Сікорського польське агентство РАР.
Свою стурбованість щодо ситуації в Україні висловила і верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон. «Нас турбує процес над Юлією Тимошенко. Але ми хочемо продовжувати переговори з Києвом», - цитує заяву К. Ештон на спільній з Р.Сікорським прес-конфренції ІТАР-ТАСС.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі