Генпрокуратура попросила для Діденка п'ять років в'язниці

Поділитися
Представники Генеральної прокуратури України просять Печерський районний суд Києва призначити колишньому першому заступнику голови НАК «Нафтогаз Україна» Ігорю Діденку покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Про це агентству УНІАН повідомив адвокат колишнього чиновника Ігор Степанов.

«Прокуратура попросила п'ять років позбавлення волі», - сказав він.

За словами І. Степанова, таку заяву сторона звинувачення зробила 31 серпня на останньому судовому засіданні у справі І. Діденка.

У понеділок, 5 вересня, орієнтовно о 12:00 головуюча в судовому процесі суддя Оксана Царевич має оголосити вирок підсудному.

Нагадаємо, що І. Діденко разом з екс-головою Державної митної служби Анатолієм Макаренком і екс-начальником відділу Київської регіональної митниці Тарасом Шепітько притягнуто до кримінальної відповідальності в справі за законність розмитнення в 2009 році 11 млрд куб. м газу.

30 серпня адвокат І. Діденко І. Степанов повідомив, що в ході судового слідства його підзахисному було перекваліфіковано звинувачення з ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) на ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), яке передбачає більш м'яке покарання, зокрема не пов'язане з конфіскацією майна.

31 серпня, на останньому судовому засіданні в справі, І. Діденко заявив, що шкодує про підписання газових угод, а також про те, що якби знав, що директиви Кабміну були прийняті одноосібно тодішнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, то ніколи б їх не виконував.

Кримінальну справу про законність розмитнення в 2009 році 11 млрд куб. м газу, за власність якого судилася компанія «РосУкрЕнерго», було порушено після того, як 8 червня 2010 Арбітражний суд Торгової палати Стокгольма (Швеція) зобов'язав НАК «Нафтогаз Україна» повернути «РосУкрЕнерго» 11 млрд куб. м природного газу і надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 млрд куб. м в якості неустойки за порушення умов контракту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі