Кірєєв вкотре відхилив клопотання Тимошенко

Поділитися
Головуючий у «газовій справі» у Печерському суді Родіон Кірєєв знову залишив без розгляду заяви про відвід судді від екс-прем'єра Юлії Тимошенко та її захисників.

Засідання почалося з оголошення Р.Кірєєвим клопотань, які надійшли до канцелярії суду.

Зокрема, надійшло 2 заяви про відвід судді - від Ю.Тимошенко та трьох її адвокатів.

Також до суду надійшли клопотання про скасування запобіжного заходу, про зміну графіка засідань, а також про проведення додаткової експертизи.

До заяв про відвід було докладено витяги зі статей інтернет-видання «Українська правда», які стосуються роботи Р.Кірєєва.

Головуючий суддя залишив заяви про відвід без розгляду, мотивуючи це тим, що суд неодноразово розглядав такі заяви. За словами Р.Кірєєва, заяви про відвід свідчать про спроби захисту Ю.Тимошенко затягнути розгляд справи. Адвокати екс-прем'єра заявили протест на такі дії головуючого.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура звинувачує Ю.Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні «газових контрактів» з РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Суд почав розгляд «газової справи» 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Ю.Тимошенко було заарештовано. За інформацією держобвинувачення, підставою стало «перешкоджання у встановленні істини».

З 5 серпня під Печерським райсудом на Хрещатику прихильники і противники екс-прем'єра розгорнули свої намети.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі