Український супутник «Січ-2» почав передавати дані про космічну погоду

Поділитися
На запущеному в космос 17 серпня українському супутнику дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) нового покоління "Січ-2" виконано перші тестові включення комплексу наукової апаратури "Потенціал". Про це повідомили у Державному космічному агентстві України (ГКАУ).

Як зазначив співрозмовник агентства, комплекс "Потенціал" призначений для дослідження властивостей навколоземної плазми, і зокрема, параметрів електричного і магнітного полів, нейтральних і заряджених частинок, які характеризують стан "космічної погоди".

"Згідно з сучасними науковими уявленнями, саме "космічна погода" є одним із факторів інтенсивного впливу на самопочуття людей, роботу систем навігації, стан технічних систем високої інтеграції", - пояснив він.

Окрім того, повідомили у космічному відомстві, дані наукової апаратури будуть використовуватися для оцінки рівня накопиченого на поверхні космічного апарату (КА) "Січ-2" заряду, що важливо для запобігання виходу з ладу його систем.

"Перші тестові включення комплексу «Потенціал» показали, що він працює у штатному режимі", - зазначив співрозмовник агентства.

Дані, що надходять на наземний інформаційний комплекс КА "Січ-2", накопичуються у Центрі обробки наукової інформації Інституту космічної інформації НАНУ-НКАУ (Київ), на сайті якого буде представлено і результати виконання космічного експерименту, повідомив він.

Включення наукової апаратури здійснено відповідно до програми льотно-конструкторських випробувань КА "Січ-2".

26 серпня український супутник дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) нового покоління «Січ-2» успішно здійснив першу планову зйомку земної поверхні.

Нагадаємо, 17 серпня, з пускової бази «Ясний» (Оренбурзька область, РФ) при безпосередній участі українських фахівців було здійснено пуск ракети-носія «Дніпро», яка вивела на орбіту український супутник дистанційного зондування Землі "Січ-2
", повідомляє прес- служба Державного космічного агентства України.

Одночасно було запущено 6 інших космічних апаратів: RASAT (Туреччина), NigeriaSat-2 і NigeriaSat-X (Нігерія), EduSat (Італія), AprizeSat-5 і AprizeSat-6 (США).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі