Янукович пропонує скасувати довідки з БТІ і дозволити вільне перепланування квартир

Поділитися
Кількість дозвільних документів і довідок, які громадяни зараз отримують у Бюро технічної інвентаризації (БТІ), необхідно скоротити, вважає президент України Віктор Янукович.

«Необхідно у найкоротші терміни запропонувати нову модель (роботи БТІ - ред.). Вважаю, що нам не треба тут змушувати наших громадян отримувати довідки про технічну інвентаризацію під час перепродажу квартир або будинків», - сказав В.Янукович на засіданні комітету з економічних реформ при президенті України у вівторок, 6 вересня.

При цьому В.Янукович підкреслив, що це положення необхідно чітко прописати законодавчо.

Окрім того, президент вважає за необхідне дозволити громадянам України вільно розпоряджатися своєю власністю, у тому числі і під час перепланування квартир.

В.Янукович також зазначив, що вважає за необхідне припинити практику обмеження прав громадян при отриманні соціально важливих послуг за допомогою інституту реєстрації місця проживання. Зокрема, президент навів приклад, коли людина без реєстрації не може скористатися повноцінною медичною допомогою, відкрити рахунок, отримати кредит у банку або ж стати на квартирний облік.

У зв'язку з цим, президент України доручив уряду у двотижневий термін розробити і внести на розгляд парламенту відповідний законопроект.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі