Податкова порекомендувала іноземним зернотрейдерам купувати товар напряму у виробників

Поділитися
© Тарас Черноморенко
Державна податкова служба (ПДС) України рекомендує іноземним компаніям-зернотрейдерам купувати товар безпосередньо у виробників.

Про це повідомив голова ДПС під час зустрічі з представниками Американської Торгівельної Палати в Україні. Основною темою зустрічі стало питання адміністрування ПДВ компаній, які працюють на зерновому ринку.

«Держава стимулює вітчизняного товаровиробника, однак коли товар надходить до кінцевого трейдеру, часто виникають проблеми, адже у проміжних ланцюгах можуть бути сумнівні контрагенти, які задіяні у злочинних схемах ухилення від сплати податків. Через це ми рекомендуємо бізнесу купувати зерно безпосередньо у товаровиробника. Це унеможливить будь-які махінації з ПДВ», - зазначив Голова ДПС України Віталій Захарченко.

Під час зустрічі керівництво ДПС України запропонувало зернотрейдерам взяти участь в експерименті „горизонтальний моніторинг”, який відбувається за участі Аудиторської палати України, це мінімізує втручання податкової служби у діяльність підприємств та дозволить уникати ризикових операцій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі