Windows 8 буде завантажуватися за 8 секунд

Поділитися
Завантаження операційної системи Windows 8, вихід якої очікується в 2012 році, буде займати менше часу, ніж завантаження Windows 7. Про це корпорація повідомила в блозі Building Microsoft Windows 8, присвяченому новій ОС.

У демонстраційному ролику, який зняла Microsoft Windows демонструється завантаження на ноутбуці 8. ОС запускається в так званому "холодному режимі" - з комп'ютера вийняли акумулятор, потім вставили його назад і натиснули на кнопку включення живлення. Від натискання на кнопки до повного завантаження системи проходить близько восьми секунд.

Microsoft також порівняла час, потрібний для завантаження Windows 7 Windows 8 і на 30 комп'ютерах. Виявилося, що нова система запускається в середньому на відсотків 30-70 швидше .Точний час завантаження залежить від характеристик комп'ютера.

Домогтися прискорення вдалося за рахунок перегляду самого процесу завантаження системи. При виключенні комп'ютера сесії користувачів завершуються, а системна сесія зберігається на жорсткому диску (гібернація). Коли комп'ютер включається повторно, системна сесія не створюється заново, а завантажується з диска, що заощаджує час.

Режим глибокого сну передбачений і в Windows 7 і використовується переважно на ноутбуках. Однак у цієї ОС на жорсткому диску зберігаються не тільки системна сесія, а й сесії користувачів.

Операційна система Windows 8 зможе працювати як на комп'ютерах і ноутбуках з архітектурою x64/x86, так і на планшетах з архітектурою ARM. Microsoft вперше розповіла про ОС на початку червня на конференції D Конференції. Пізніше компанія розкрила ще кілька подробиць про Windows 8, згадавши, зокрема, про те, що "Провідник"
у новій ОС отримає "стрічковий" інтерфейс, як в офісних пакетах Office 2007 і 2010 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі