Тимошенко: Справа зайшла у глухий кут. Це повний розвал концепції репресій

Поділитися
Рішення Печерського райсуду Києва про перенесення на 27 вересня розгляду «газової справи» свідчить про те, що концепція звинувачення розвалилася. Про це заявила підсудна, екс-прем'єр України Юлія Тимошенко.

Про це вона сказала в суді після оголошення перерви у засіданні.

"Все це свідчить про те, що справа розсипалася, зайшла у глухий кут. У них повний розвал концепції політичних репресій", - вважає вона.

Тимошенко вкотре зазначила, що вона не порушувала закон.

Після цього правоохоронці посадили екс-прем'єра в автозак і вивезли з території суду до СІЗО. Під час виїзду прихильники прем'єра всіляко підтримували свого лідера, скандуючи "Юля! Юля!". Деякі активісти кинули в автозак квіти.

Суд вирішив таким чином надати підсудній додатковий час для підготовки до дебатів.

Тим часом прихильники Ю.Тимошенко вважають, що суд перенесли на 27 вересня для того, щоб виграти час для міжнародних переговорів про інтеграцію України в Європу.

Як повідомлялося, у понеділок, 12 вересня, Європарламент розгляне рекомендації Єврокомісії та Ради ЄС щодо Угоди про асоціацію з Україною. Згідно з проектом відповідної доповіді, підписати Угоду рекомендується вже до кінця року. Однак до основного тексту буде запропоновано значну кількість доповнень і змін, у тому числі може бути запропоновано відкласти проведення переговорів.

З 15 по 18 вересня 2011 року пройде восьма Ялтинська щорічна зустріч «Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє». У рамках цього заходу відбудеться зустріч президента України Віктора Януковича та комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле. За інформацією джерел «Коммерсант-Украина», сторони в ході переговорів планують обговорити ситуацію навколо Ю.Тимошенко. Зокрема, Євросоюз шукає важелі тиску на Київ, щоб домогтися допуску Ю.Тимошенко до участі у парламентських виборах 2012 року.

«Після вироку Печерського суду буде ще не пізно, адже попереду апеляція. І не треба думати, що ми віримо казкам, мовляв, Янукович не впливає на суд. Ми не настільки дурні», - пояснило виданню джерело у Брюсселі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі