НБУ прогнозує позитивне сальдо платіжного балансу у 2012 році на рівні $761 млн

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© радянський плакат
НБУ прогнозує позитивне сальдо платіжного балансу у 2012 році на рівні 761 млн.

Як передає кореспондент ZN.UA, про це повідомив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький під час засідання «круглого столу» на тему «Держборг і платіжний баланс: наскільки серйозні загрози для фінансової стабільності без допомоги МВФ?», який провели ГО «Ліга фінансового розвитку» за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектора» FINREP і «Дзеркала тижня. Україна».

«Подальший наш прогноз щодо платіжного балансу на наступний, 2012 рік, - це позитивне сальдо в розмірі 761 млн (доларів, - ред.)», - сказав він.

За словами В.Литвицького, все буде залежати від припливу/відтоку на поточному і фінансовому рахунку. Зокрема, чи вдасться впоратися із проблемою імпорту і які будуть перспективи вітчизняного експорту залежить від того, як НБУ буде керувати відповідними потоками.

При цьому за словами Сергія Чекашкіна, директора департаменту фінансової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, сьогодні імпорт зростає більшими темпами, ніж експорт, і за прогнозами та ж тенденція збережеться і в 2012 році.

Окрім того, підкреслює В.Литвицький, також багато в чому все залежатиме, чи вдасться втілити в життя «газові амбіції», а саме вдасться скоротити споживання російського газу навіть не на 30%, а хоча б на 25%.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ZN.UA голова НБУ Сергій Арбузов повідомив, що за прогнозами центробанку, позитивне сальдо платіжного балансу за підсумками 2011 року буде на рівні близько $0,5 млрд.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі