Росія не виключає, що Україна може виграти суд щодо газової справи

Поділитися
© wallpapers.eu.com
Україна може перемогти в суді щодо газового питання. Таку думку висловив посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов.

«Справа в тому, що розірвання подібних контрактів може статися, про що вже й українські керівники, і російські керівники говорили, тільки у судовому порядку. Але тут теж все дуже непросто. Мова йде навіть не про розірвання контрактів як таких. Мова йде про взаємини в енергетичній сфері. Ці взаємини настільки планові та багатогранні, що цінами на газ вони не обмежуються. По-перше, потрібно розуміти, що розгляд такого питання в судових інстанціях абсолютно не виключає того, що рішення буде не винесено на користь українського заявника. І що в позовній заяві українського боку не буде достатніх підстав для того перегляду контрактів» - сказав він.

Так само М.Зурабов не виключає той факт, що російські розрахунки газових договорів з Україною могли бути помилковими.

«Як я розумію, позиція української сторони у відповідному позовній заяві буде полягати, у першу чергу, в оцінці несправедливості формули ціни на газ і того рівня ціни, яка сьогодні має місце щодо України. Може з'ясуватися при судовому розгляді, що це не так, оскільки російська сторона, у тому числі - на вищому політичному рівні, підкреслювала, що і формула ціни, і рівень ціни абсолютно відповідають європейським. Українські колеги мають з цього приводу іншу точку зору. Вони вважають, що ціна на газ для України на 200 дол перевищує ціну для Німеччини та Італії. Ми допускаємо, що розрахунки, які були зроблені експертами, можуть мати неточності» - сказав він.

Нагадаємо, російська сторона заявляла, що готова відстоювати свою позицію щодо газової угоди з Україною у будь-якому суді і вважає неприйнятними маніпуляції з можливою реорганізацією «Нафтогазу» для розірвання контракту.

6 вересня Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна фактично підготувала матеріали для вирішення у міжнародному арбітражі газової суперечки з Росією про умови постачання і транзиту газу.

Також звучали заяви, що, через газовий скандал, Росія готова розірвати «харківські угоди» з Україною, в разі чого російський флот покине Севастополь достроково, а Україна втратить знижку на газ
.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі