Китай збирається побудувати свою космічну станцію

Поділитися
© stpere.cat
Китай готує будівництво власної космічної станції. У рамках програми країна може вже до кінця вересня запустити перший космічний модуль, пише Die Welt.

Як зазначає німецьке видання, потужний ривок у розвитку китайської космічної програми може відбутися на тлі згорнутої програми запуску шатлів у США й очевидних проблем у російській космічній галузі.

Китайський космічний модуль, що отримав назву «Тянгун-1» («Небесний палац») запустять для перевірки техніки, яку згодом планують використовувати на космічній станції.

Крім того, найближчим часом запустять космічний корабель «Шеньчжоу 8» («Магічний корабель»), він уже чекає запуску на космодромі Цзюцюань у провінції Ганьсу.

Як зазначає німецька газета, спочатку Китаю доведеться вирішити проблеми, через які вже відкладали старт й провалився запуск ракетоносія 18 серпня. Тоді ракета відхилилася від курсу й впала, проте це падіння викликало значно менший міжнародний резонанс, ніж провал запуску російського вантажного корабля "Прогресс", пише Die Welt.

Технічні служби вже встановили причину падіння ракетоносія й зараз працюють над усуненням неполадок.

Офіційно дату запуску космічного модуля «Тянгун-1» ще не оголошено, проте за інформацією агентства DPA в Пекіні, старт заплановано на 27 вересня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі