Президент Польщі безпосередньо пов'язав європерспективи України з демократією

Поділитися
Президент Польщі Броніслав Коморовський говорить про можливість для України брати участь у європейській інтеграції, згадуючи перспективу членства, за умови дотримання демократичних стандартів.

«Україна хоче бути асоційованою з Європейським Союзом і, можливо, у перспективі, отримати перспективу членства ... Я хотів би висловити свою велику і глибоку переконаність у тому, що в України є можливість збудувати умови для участі в європейській інтеграції. Це також передбачає кращі демократичні стандарти в самій Україні», - заявив голова польської держави у вівторок, 13 вересня, у Страсбурзі, виступаючи в Європейському парламенті у зв'язку з початком головування Польщі у Раді ЄС.

Разом з тим, він також повідомив депутатам Європарламенту, що у нього відбулася «важка дискусія про важкі проблеми» з президентом України Віктором Януковичем. (Після якої він заявив, що суд над лідером Юлією Тимошенко може стати перешкодою на шляху зближення України з Європейським союзом - ред.)

Б.Коморовський нагадав, що наприкінці вересня у Варшаві відбудеться саміт Східного партнерства, який «має призвести до дуже чіткої і амбітної політичної декларації».

«Партнери у Східній Європі очікують чіткого сигналу з нашого боку - ми повинні їм сказати, якого виду партнерство ми хочемо будувати з ними і під яким кутом ми хочемо бути залучені в побудову європейських прагнень, за яких умов ми хочемо гарантувати, що кордони не є елементом перешкоди на шляху міжлюдському, і під яким кутом ми дійсно готові зміцнити нашу європейську ідентичність, яка базується на європейському корінні», - позначив питання саміту президент Польщі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі