Грузія запатентувала 30 національних продуктів: «хачапурі», «чачу», «чурчхелу»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Національний центр інтелектуального майна Грузії «Сакпатент» (Грузпатент) запатентував 30 найменувань національних продуктів, повідомив у п'ятницю в ефірі телекомпанії «Руставі-2» керівник центру Іраклій Гваладзе.

Зокрема, були запатентовані коржик з сиром - «хачапурі», виноградна горілка - «чача», сир «сулгуні» і «чурхела» - солодощі з нанизаних на нитку горіхів у загуслому сиропі на основі виноградного соку.

«Останнім часом, ми зіткнулися з проблемою крадіжки грузинських національних брендів у країнах Східної Європи і особливо в Росії, де було кілька спроб зареєструвати бренди «сулгуні» і «хачапурі». Це створює проблеми при реєстрації продукту, виробленого безпосередньо в Грузії»- заявив Гваладзе.

За його словами, реєстрація національних брендів продовжиться і в майбутньому.

«У першу чергу, ми зареєстрували назви продуктів, але в майбутньому плануємо реєстрацію й інших національних брендів», - підкреслив керівник «Сакпатента».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі