На знесенні «Троїцького» біля НСК «Олімпійський» заробили зайвий мільйон доларів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Головне управління капбудівництва КМДА вимагає зменшити на 7,866 млн грн. (еквівалент $1 млн) вартість робіт з демонтажу торгово-розважального центру «Троїцький» біля НСК «Олімпійський».

Головне управління капітального будівництва КМДА домагається від компанії «Київметробуд» і компанії «Юджин» підписати додатковий договір до раніше укладеної угоди про демонтаж недобудованого торгово-розважального комплексу «Троїцький».

Влада столиці наполягає на зменшенні вартості робіт і аргументує свої вимоги тим, що ціна, визначена у початковій редакції договору, є завищеною.

У висновку комунального підприємство «Київекспертиза», було виявлено завищення вартості від розбирання конструкцій і тимчасових споруд на загальну суму 7,856 млн грн.

У результаті Головне управління капбудівництва Київської міської держадміністрації звернулось до суду з позовними вимогами про зменшення «Київметробудом» початкової ціни робіт за договором на величину завищеної вартості робіт.

Метробудівці подали клопотання про призначення у справі судової експертизи.

Нагадаємо, демонтаж ТРЦ «Троїцький», будівництво якого велося біля НСК «Олімпійський», де пройдуть фінальні ігри Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, було однією з ключових вимог УЄФА.

У 2008 році європейські спортивні чиновники заявили про неможливість проведення на НСК «Олімпійський» матчів Євро-2012, якщо не буде встановлено безпеку уболівальників та їх вільне переміщення на площі перед стадіоном. На демонтаж ТРЦ з київського бюджету було виділено 28 млн грн.

Замовником будівництва ТРЦ «Троїцький» виступала компанія «Юджин», що входить до сфери інтересів бізнесмена Вадима Новинського. Будівельні роботи та демонтаж виконувала компанія «Київметробуд».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі