Євро дорожчає до долара після переговорів Греції з ЄС і МВФ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Курс євро до долара піднімається в ході торгів у середу, оскільки хід переговорів між Грецією, Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ) знизив побоювання інвесторів щодо грецького дефолту, повідомляє агентство Bloomberg.

Ієна дорожчає до більшості світових валют і наближається до рекорду за період після закінчення Другої світової війни в парі з доларом у зв'язку з прогнозованим МВФ більше різким уповільненням темпів світового зростання, ніж передбачалося.

Пара євро/долар на 9:00 МСК у середу торгується на рівні $ 1,3715 у порівнянні з $ 1,3702 за підсумками сесії 20 вересня.

Курс євро до ієни знизився у ході торгів до 104,70 ієни з 104,75 ієни на закриття ринку напередодні.

Вартість долара до ієни до 9:00 МСК склала в середу 76,35 ієни проти 76,45 ієни у вівторок.

Греція у вівторок досягла "певного прогресу" в переговорах з ЄС, МВФ і Європейським центральним банком ("трійка" кредиторів країни), проте довгоочікуване рішення про виділення Афінам чергового кредитного траншу знову відкладається до наступного тижня, коли до Греції повернеться місія "трійки".

Між тим, МВФ у вівторок погіршив прогноз зростання світової економіки на 2011 і 2012 рр. до 4% у порівнянні з червневої оцінкою в 4,3% на поточний рік і 4,5% на наступний.

Знижувальному тиску на курс долара також сприяють заходи додаткового стимулювання в США, про які може оголосити Федеральна резервна система в середу за підсумками дводенного засідання.

За оцінками економістів, американський ЦБ не буде змінювати базову відсоткову ставку в цьому місяці, однак може розглянути інші заходи стимулювання економіки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі