ЗМІ: Для порятунку євро стабфонд збільшать до 3 трлн євро

Поділитися
© Getty Images
Провідні економічні держави світу розпочали розробку плану порятунку єдиної європейської валюти, який передбачає майже семикратне збільшення коштів Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). Про це повідомила лондонська щотижнева газета The Sunday Times у неділю, 25 вересня.

За твердженнями джерел, близьких до вашингтонської зустрічі міністрів фінансів країн «двадцятки» і сесії керівних органів Всесвітнього банку і Міжнародного валютного фонду, на які посилається видання, план передбачає виконання трьох завдань. «Це рекапіталізація нестійких банків, збільшення обсягів фінансових коштів, що знаходяться в розпорядженні EFSF, з нинішніх 440 млрд до 3 трлн євро і здійснення планомірного дефолту Греції за умови, що ця країна залишиться в єврозоні», - інформує британський тижневик.

The Sunday Times також наводить думку головного економіста і керівника департаменту глобальних досліджень американського банку Standard Chartered Джерарда Лайонса, який заявив, що лідери провідних світових економік хочуть завідомо показати, що вони здатні зупинити поширення кризи по єврозоні після того, як відбудеться дефолт балканської країни за її борговими зобов'язаннями. «Питання, відбудеться дефолт чи ні, вже не стоїть. Лідери просто хоча дати гарантії, що вони володіють фінансовими ресурсами, щоб впоратися з наслідками дефолту і забезпечити нерозповсюдження цієї інфекції (невиконання боргових зобов'язань) щодо зони обігу євро»- підкреслив Д. Лайонс.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі