Власенко: На документі, підписання якого інкримінують Тимошенко, немає її підпису

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На документі, підписання якого інкримінують екс-прем’єру Юлії Тимошенко, немає її підпису. Про це заявив захисник Юлії Тимошенко депутат-бютівець Сергій Власенко.

«Ми були вражені тим, що знайшли в матеріалах справи. Насамперед, у матеріалах справи на тому документі, підписання якого інкримінують Тимошенко, немає її підпису. Хоча в обвинувальному підсумку зазначено, що вона його власноруч підписала. А там стоїть її факсиміле! Тобто, експерта, який робив експертизу цього документа, самого треба віддати під суд!» – зазначив адвокат.

Також С.Власенко зазначив, що завдяки двотижневій перерві екс-прем’єр та її захисники змогли не лише підготуватися до судових дебатів, але й нарешті належним чином ознайомитися з матеріалами справи.

У своїй статті для ZN.UA адвокат Микола Сірий пише, у діях екс-прем’єр-міністра Ю.Тимошенко при підписанні газових контрактів у 2009 році немає ані перевищення влади, ані перевищення службових повноважень.. Він нагадав, що Ю.Тимошенко як прем’єр-міністр України та керівник офіційної української урядової делегації перебувала у переговорному процесі з офіційною російською урядовою делегацією. В результаті переговорів було досягнуто певних домовленостей. Ці домовленості Ю.Тимошенко постфактум документарно оформила у вигляді свого окремого доручення - директив. За обставин законодавчої неврегульованості вона обрала одну з можливих форм закріплення політичної позиції. При цьому вона не порушила жодного прямого законодавчого припису, жодної правової заборони. Ю.Тимошенко власноруч не підписувала й не могла підписувати жодних контрактів на поставку чи транзит газу. Відтак, з очевидністю можна вважати, що в діях немає ані перевищення влади, ані перевищення службових повноважень, наголошує адвокат.

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Миколи Сірого «Чи має політик за політичні рішення і дії нести не політичну, а кримінальну відповідальність?»

Сьогодні о 15:00 Печерський суд Києва продовжить розгляд кримінальної справи Ю.Тимошенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі