Єврокомісія обшукала офіси імпортерів "Газпрому"

Поділитися
Офіцери Єврокомісії здійснили у вівторок обшуки в офісах європейських компаній - імпортерів газу за підозрою в здійсненні постачальниками палива антиконкурентної практики, йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Агентство Bloomberg повідомляє про обшуки в офісах таких фірм як E. ON Ruhrgas, RWE, OMV, PGNiG. Представник німецької RWE сказав Bloomberg, що обшуки в офісах ЄК в Ессені і в Чехії пов'язані з контрактами з "Газпромом".

"Європейська комісія може підтвердити, що сьогодні чиновники комісії провели раптові перевірки в офісах компаній, що працюють в галузі постачання, транспортування та зберігання природного газу в низці держав-членів. Комісія побоюється, що зацікавлені компанії можуть займатися антиконкурентною практикою в порушення антимонопольного законодавства ЄС, або що вони володіють інформацією, що стосується такої практики", - йдеться в прес-релізі ЄК.

"Комісія розслідує можливі антиконкурентні практики в галузі поставок природного газу в
державах-членах Центральної та Східної Європи. Розслідування фокусується на рівні поставок, де в односторонньому порядку або шляхом угод конкуренція може бути ускладнена або затримана. Комісія підозрює обмежувальну поведінку, таку як розділ ринку, перешкоди доступу до мережі, перешкоди диверсифікації поставок, а також можливу експлуататорську поведінку, наприклад, завищені ціни. Будь-яка така поведінка може бути порушенням антимонопольних правил ЄС, які забороняють зловживання домінуючим становищем і обмежувальної ділової практики", - пояснює регулятор.

У той же час комісія також вивчає підозри антиконкурентної поведінки на шкоду самим постачальникам, також наголошується в повідомленні.

Новини телеканалу 24

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі