Скандал у дитячій школі «Динамо»: Звільнили активного тренера-новатора

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
У дитячій футбольній школі «Динамо» новий головний тренер Олександр Іщенко звільнив одного з тренерів - Валерія Шабельникова - за те, що той, нібито відрахував в 2008 році з команди двох воротарів (Богдана Сарнавського і Ярослава Ставицького), які згодом добре проявили себе в донецькому «Шахтарі» і київському «Арсеналі».

Про це в свіжому випуску «Дзеркала тижня» пише оглядач Інна Ведерникова.

«Рішення про відрахування приймається виключно колегіально. Тобто в цьому випадку тренери групи (Рудаков, Шабель­ников) мали написати службову записку на ім’я директора школи (Шепель). Написали. Однак директор міг її підписати лише в тому разі, якщо рішення тренера підтримує голов­ний тренер школи (на тоді Крощенко). Тут саме про етику. Анатолій Крощенко визнав свою відповідальність у цій історії тільки після того, як автор пред’явила йому його ж підпис на службовій записці щодо Сарнавського», - пише І. Ведерникова.

Новий головний тренер школи О. Іщенко в розмові з автором матеріалу заявив, що «до 15 років взагалі неможливо визначити талант!», але сам за це звільнив В. Шабельникова. Багато фахівців школи підтримують звільненого тренера.

«Шабельников і його асистент Віктор Карбовський поставили набір на наукову основу. Була комп'ютеризована вся система набору та обліку дітей. Розроблено систему тестів. Якщо порівняти, як у нас це досі робили й, на жаль, роблять тепер, із тим, як це реалізували вони, то «Динамо» - у кам’яному віці. Найкраще, що в нас було, - оголошення на стадіоні та на ТБ. Відтак проходять на чотири вікові групи 12 дітей на день. Загалом - 90-150. Шабельников і Карбовський 90% шкіл Києва оповістили листівками. До речі, виготовленими за власний кошт. На кожній був телефон тренера. Додзвонитися йому тоді було практично неможливо. В результаті було переглянуто близько 700 дітей. Шабельников був активний», - говорить заступник директора ДЮФШ з навчальної роботи Володимир Жариков.

Наразі звільнений тренер веде переговори з іншими кубами. За ним зі школи «Динамо» пішло 20 хлопців (2003 року народження).

Детальніше про цей конфлікт, а також про інші проблеми дитячого футболу читайте в статті Інни Ведерникової «Футбол. Дитяче питання» у свіжому випуску «Дзеркала тижня».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі