В ЄС дали чітко зрозуміти, що перспективи відносин з Києвом залежать від справи Тимошенко

Поділитися
© medical-israel-group.com
Керівництво ЄС дає чітко зрозуміти, що безпосередньо пов'язує як завершення перемовин щодо Угоди про асоціацію, так і безпосередньо перспективу членства з дотриманням демократичних стандартів України, насамперед, у справі Тимошенко.

Про це заявив прем'єр-міністр головуючої в ЄС Польщі Дональд Туск.

«Як вже сказали мої колеги (президент Ради ЄС Херман Ван Ромпай і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу - ред.), ми представили українській владі дуже чітко думку Європейського Союзу про те, що, зокрема, погане поводження з опозицією, порушення цивільних стандартів, може мати негативний вплив на завершення цих перемовин щодо Угоди про асоціацію).

Президент Єврокомісії Ж.М.Баррозу підтримав польського прем'єра. «Я згоден на всі 100% з тим, що сказав Туск. Ми всі висловили наше задоволення сильним вибором України щодо її європейського шляху. Ми сказали про це і на двосторонньому рівні - президент Ромпай сказав це дуже чітко президенту Януковичу. У той же час, ми теж дуже чітко заявили про нашу стурбованість у зв'язку з Ю.Тимошенко», - заявив він.

Окрім того, Д.Туск відзначив, що «деякі сигнали доброї волі з боку української влади». «Але в той же час ми повинні подивитися, як ситуація буде розвиватися», - додав він.

«У нас немає ніяких сумнівів, що мета як Ю.Тимошенко і В.Януковича, так і ймовірно, більшості населення України - продовжувати цей проєвропеський шлях. І тому Польща, як і її партнери, хотіли б допомогти Україні в її європейських прагненнях», - запевнив польський прем'єр.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі