Грищенко розповів ПАРЄ про декриміналізацію статті Тимошенко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив про необхідність глибокого реформування всієї судової системи України, посилаючись на "газову справу" щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це він заявив у ході свого виступу в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

У ході виступу Грищенко нагадав, що норми кримінального права, які застосовуються в даний час до Тимошенко, були прийняті дуже давно і з тих пір не змінювалися.

"Необхідно привести це законодавство у відповідності з тим, чого очікують європейські країни. Але мова не йде про рішення якогось окремого питання. Необхідні всеосяжні зміни, які декриміналізують цілий ряд положень у кримінальному законодавстві", - сказав він.

При цьому Грищенко пояснив, що до роботи над цим повинні бути залучені експерти, юристи, парламентарі. "Це (внесення змін до законодавства) повинно прийматися парламентом, і, наскільки я знаю, зараз іде дуже активний процес, і ведеться інтенсивне обговорення з повним розумінням того, що окрема справа привертає дуже багато уваги, особливо до необхідності реформування нашої судової системи", - заявив міністр.

К. Грищенко також висловив упевненість, що дані зміни не означають, що "це має спричинити безкарність за дії, які тягнуть за собою відповідальність". "Ми вважаємо, що в нашому суспільстві ніхто не повинен бути над законом, і до всіх в рівній мірі повинні застосовуватися всі норми і правила", - підкреслив Грищенко.

Раніше у Верховній Раді було зареєстровано кілька законопроектів про декриміналізацію статті 365 Кримінального кодексу Україні про перевищення влади або службових повноважень, за якою судять екс-прем'єра Ю. Тимошенко.

Спікер Володимир Литвин прогнозує, що парламент розгляне питання про включення законопроектів про декриміналізації економічних злочинів у порядок денний 5 жовтня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі