ПАРЄ розгляне ситуацію щодо України на зимовій сесії

Поділитися
© Haruyoshi Yamaguchi / Bloomberg
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) на зимовій сесії обговорить питання про ситуацію в Україні.

Про це повідомив член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, народний депутат України (фракція БЮТ-Батьківщина) Сергій Соболєв.

«Ще вчора бюро ПАРЄ поставило це питання на порядок денний, сьогодні відбулося голосування. 82 члена бюро проголосували за, 69 - проти того, щоб розглядати це питання терміново сьогодні», - сказав він.

За його словами, для того, щоб якесь питання було розглянуто на сесії ПАРЄ за терміновою процедурою, за його розгляд повинні проголосувати 2/3 членів бюро. «Тому це питання вирішено розглянути на наступній сесії після того, як доповідачі (по Україні - ред.) будуть описувати ситуацію в Україні, виходячи з останніх подій», - зазначив політик.

Він повідомив, що мова йде про те, щоб розглянути дане питання на зимовій сесії ПАРЄ, яка відбудеться у січні 2012 року.

С.Соболєв також зазначив, що під час осінньої сесії ПАРЄ, у рамках засідання моніторингового комітету буде розглядатися українське питання.

Він підкреслив, що на січневій сесії ПАРЄ буде запропоновано до розгляду тему Верховенства права та політичних репресій в Україні.

Нагадаємо, вчора ПАРЄ не підтримало рішення про проведення у терміновому порядку дебатів щодо України, зокрема стосовно справи проти Юлії Тимошенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі