S&P попередило про збільшені ризики рецесії в Європі, але нової хвилі кризи не прогнозує

Поділитися
© Getty Images
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) опублікувало сьогодні чергову доповідь, в якій попередило про ризики нової хвилі кризи в Європі. На думку аналітиків агентства, на економічних перспективах регіону негативно позначається зниження ділової впевненості та уповільнення темпів зростання економіки США.

"Ми як і раніше не чекаємо другої хвилі кризи у прямому сенсі цього слова як в цілому в зоні євро, проте ... ми визнаємо підвищення ризиків виникнення чергової рецесії у Західній Європі, - наводяться в повідомленні слова ведучого фахівця агентства з економіки Європи Жан-Мішеля Сіса.

В даний час ми прогнозуємо, що вірогідність нової рецесії у Західній Європі становить 40%, хоча, згідно з нашим основним прогнозом, ми як і раніше очікуємо млявого і нерівномірного зростання у наступні п'ять років".

З урахуванням останніх подій на світових ринках S & P вдруге за п'ять тижнів переглянуло свій прогноз економічного зростання Європи в бік зниження на наступні п'ять кварталів.

Так, в агентстві очікують, що зростання ВВП зони євро в 2012 р. складе 1,1% проти прогнозованих раніше 1,5%.

Серпневі і вересневі огляди економічного становища свідчать про погіршення ділової кон'юнктури не тільки в економіках, які більше за інших схильні до бюджетно-боргової кризи, як Португалія, Іспанія та Ірландія, а й у провідних країнах зони євро і у Великобританії. Це є наслідком не тільки уповільнення темпів виробництва і зростання сектору послуг в Європі з II кварталу ц.р., а й результатом тиску фінансових ринків на європейські банки, відзначається в огляді.

Перегляд прогнозу економічного зростання у США також може значно позначитися на зовнішньоторговельному обороті країн Європи. У даний час США є головним ринком збуту виробників ЄС і другим (після Великобританії) - серед виробників єврозони.

"Ми як і раніше вважаємо, що стійкий попит на ринках, що розвиваються, високий рівень споживчої впевненості на ключових ринках Європи - у Франції та Німеччині, а також продовження фінансового стимулювання дозволять уникнути рецесії наступного року, - зазначає Сіс. - Тим не менше, знижувальні ризики не варто недооцінювати. Вони можуть виходити від фінансових ринків, від підвищення довгострокових облікових ставок, а також від реального сектора, зокрема від уповільнення зростання на ринках, що розвиваються".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі