Поляки вперше за 10 років почали виводити інвестиції з України

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україні з Польщі за першу половину поточного року скоротився до менше 900 млн доларів, що на 41,4 млн доларів менше, ніж було на початку 2011 року.

Про це сказано в огляді українсько-польського економічного співробітництва Посольства України у Варшаві.

Поляки скоротили свої інвестиції вперше з 2001 року, коли їх обсяг щорічно збільшувався з близько 70 млн доларів до рекордних 936 млн у 2010 році.

За даними диппредставництва, яке наводить дані Державної служби статистики України, частка польських інвестицій у загальному обсязі іноземних вкладень на кінець першого півріччя склала 1,9%.

За даними українського Держстату, до п'ятірки найбільших іноземних інвесторів в Україні входять Кіпр (11,6 млрд дол), Німеччина (7,4 млрд дол), Нідерланди (4,8 млрд дол), Росія (3, 4 млрд дол) і Австрія (2,9 млрд дол.)

Польща серед іноземних інвесторів зайняла 12-те місце. Польські інвестиції в Україну в минулому році збільшилися на більш ніж 70 млн доларів після того, як в кризовому 2009 році зросли на більш ніж 170 млн доларів.

За останні десять років найбільший стрибок обсягу польських інвестицій в українську економіку зафіксовано в 2007 році - на більш ніж 300 млн доларів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі