Нацбанк запідозрили в змові з виробниками ксероксів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Національний банк повинен терміново вжити заходів для запобігання падінню курсу вітчизняної валюти, а не займатися підтримкою компаній, які виготовляють копіювальну техніку, щоб ксерокопіювати паспорти.

Про це заявив лідер партії «Фронт змін», заступник голови, в.о. глави НБУ в 2003-2005 роках Арсеній Яценюк на прес-конференції в Одесі в суботу, 8 жовтня, повідомляє прес-служба партії.

Він підкреслив, що Нацбанк так і не пояснив мету постанови про проведення валютно-обмінних операцій виключно при пред'явленні паспорта. «Ми не почули жодної мети від НБУ, крім заяви про те, що за один день у них обсяги купівлі валюти впали. Якщо взагалі закрити всі обмінники, то зовсім не буде обсягу купівлі валюти. Офіційного. Все піде на 100% у тінь», - зазначив А. Яценюк.

За його словами, цим рішенням НБУ загнав весь валютообмінний ринок у тінь. Зараз у соціальних мережах можна купити і продати валюту без паспортів.

Крім того, постанова порушує права громадян, оскільки громадянин України залишає в банку конфіденційну інформацію про себе. «Ви не знаєте, куди потраплять ці документи (ксерокопія паспорта та підпис клієнта - ред.) наприкінці операційного дня», - пояснив він.

«Ця постанова - дуже поганий провісник того, що через кілька місяців курс гривні може впасти. І те, що за останній місяць НБУ втратив 3 млрд дол золотовалютних резервів - цьому свідчення», - вважає лідер «Фронту змін».

«Тому для Національного банку дуже важливо не вести себе зараз як слон у крамниці для посуду, не розбурхувати ринок, а навпаки його заспокоїти і терміново вжити заходів: з накопичення золотовалютних резервів країни; щодо запобігання відтоку капіталу; із закриття сірого і чорного ринків валютообмінних операцій; з фінансової стабілізації банкової системи країни. А не займатися підтримкою компаній, які виготовляють ксерокс, щоб ксерокопіювати паспорти», - підкреслив А. Яценюк.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі