Українські фільми не потрапили на кінофестиваль «Молодість» через низьку якість

Поділитися
© з архіву Левка Дутковського
В основній конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю Молодість не беруть участь українські фільми.

За словами директора фестивалю Андрія Халпахчі, вітчизняні стрічки не будуть представлені в основній конкурсній програмі через свою низьку якість.

«Навіть фільми з таких «некінематографічних» країн як Ісландія і Норвегія виявилися кращими, аніж представлені українськими авторами. З чотирьох українських фільмів, поданих на конкурс, один виявився взагалі незавершеним, а інші три явно програвали на тлі закордонних», - каже Халпахчі. Українські фільми, за його словами, будуть представлені в конкурсах короткометражок та студентських кінофільмів.

З тієї ж причини, за словами директора фестивалю, не пройшли відбір і російські стрічки.

«Чотири-п'ять запропонованих нам російських фільмів були хорошого рівня, тягнули майже на четвірку. Але це зовсім не те, чого хотілося б», - пояснив генеральний директор фестивалю. За його словами, "загальний рівень російського кіно впав...У Росії практикується потужне державне фінансування кінематографа, яке спрямоване на пропагандистські теми про велику Росію», - розповів він.

Нагадаємо, Міжнародний кінофестиваль «Молодість» проводиться у Києві з 1970 року. «Молодість» є єдиним в Україні міжнародним фестивалем, офіційно зареєстрованим Всесвітньою асоціацією продюсерів. У цьому році фестиваль буде проходити з 22 по 30 жовтня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі