Безсмертний: В Україні проявляються симптоми, які в Білорусі вже стали діагнозом

Поділитися
© sharetravel.com.ua
В Україну сьогодні проявляються симптоми, які в Білорусі вже мають вигляд діагнозу.

Таку думку екс-посол України в Білорусі, колишній голова політради «Нашої України» Роман Безсмертний озвучив в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

«Виходячи з подій, що відбуваються останні кілька місяців, можна припустити, що влада сама не розуміє, що на неї чекає катастрофа. Тим же рішенням у справі Юлії Тимошенко вони показали самі собі навіть не жовту, а червону картку. Значить, пора покидати поле», - вважає Р.Безсмертний.

Політик назвав сім небезпечних симптомів: «Перший - використання суду для реалізації політичних інтересів. Другий - використання "жандармерії", тобто внутрішніх військ проти громадян. Третій - утиски бізнесу. Четвертий - тиск на ЗМІ, повернення до деяких з них "темників". П'ятий - задіяння прокуратури, МВС, СБУ в боротьбі з політичними опонентами. Шостий - параліч парламенту (ВерховнуРаду сьогодні не можна назвати парламентом). Сьомий - фактичне знищення місцевого самоврядування як такого, і відповідно, повне домінування державної влади. Ці симптоми дуже небезпечні для життя демократичної країни».

При цьому політик підкреслив, що йому не хотілося б, щоб президента України порівнювали з останнім диктатором Європи - Олександром Лукашенком. На думку Р.Безсмертного, «ще є час виправити страшні помилки і не допустити ізоляції України від усього світу».

«Янукович і Лукашенко різні, хоча, безумовно, проявляються схожі моменти. Взяти ту ж тему паспортів при обміні валюти. Та й ключовий авторитарний чинник у них загальний - використання влади у сфері бізнесу, - переконаний екс-посол. - Наприклад, те, що зараз відбувається з родиною бютівця Євгена Суслова. Розумію, що опоненти скажуть: згадайте, що було у 2005 році з Тетяною Засухою. Я ж вважаю, що і той епізод, і цей - повна дурість. У владі не можна жити помстою. І виборці повинні розуміти: якщо в людині проглядаються риси мстивості, за неї не варто голосувати, інакше чекай трагедії. У тих, хто сьогодні уособлює українську владу, почуття помсти наявне. Події останнього року показали, що Янукович і Лукашенко проявляють себе по відношенню до головних опонентів, як близнюки-брати».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі