На виставці в Лондоні представлять історію фотомистецтва

Поділитися
У музеї Victoria&Albert в Лондоні відкрилася виставка старих фотографій, яка охоплює період практично з моменту винаходу фотографії - з 1839 року і до 1960-х років.

Найбільш повно на виставці представлено внесок в історію фотомистецтва, здійснений двома авторами - Джулією Маргарет Кемерон, яка здійснила революцію у підході до композиції та висвітлення при зйомці портретів у вікторіанську епоху, і Анрі Картьє-Брессоном, чий внесок в репортажне і сюжетне фото XX століття не менш значний. Окрім їх робіт, на виставці представлено творчість Ман Рея, Альфреда Штігліца, Діани Арбюс, Кертіса Моффата і Ірвіна Пенна, пишуть znaki.fm.

Найстаріша з фотографій, представлених на виставці, датується 1839 роком - це даггеротип, на якому відображена Парламентська вулиця у Лондоні, знята з Трафальгар-Сквер. Це найстаріше фото з числа наявних у колекції музею.

Передбачається, що фотовиставка в музеї не буде тимчасовою, а стане основою для нової галереї.

У 1856 році музей Victoria&Albert став першим у Великобританії, який купував фотографії та зберігав їх поряд з творами традиційного мистецтва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі