Саркозі: Греція - наша помилка

Поділитися
Допускати Грецію в єврозону в 2001 році - було помилкою. Про це заявив президент Франції Ніколя Саркозі.

В інтерв'ю французькому телебаченню Н. Саркозі сказав, що тоді не слід було цього робити, бо представлені грецькою владою економічні показники були неправильними.

Проте у відповідь на це міністр закордонних справ Греції Ставрос Ламбріндіс в інтерв'ю Бі-бі-сі сказав, що при всіх своїх проблемах Греція не є причиною нинішньої боргової кризи єврозони.

"Те ж саме ми бачимо в Португалії, Ірландії, Іспанії та Італії. Не варто робити одну країну цапом відбувайлом, якщо маєш справу із загальноєвропейською проблемою", - сказав він.

Напередодні, в середу, європейські лідери досягли угоди з порятунку єдиної європейської валюти, частиною якої є списання 50% зовнішнього боргу Греції.

Французький президент висловив також упевненість у тому, що завдяки цьому нинішня влада Греції зможе виправити ситуацію.

"Якби Греція оголосила дефолт, почався б ефект доміно, який би захопив всіх", - вважає Н. Саркозі.

Буквально за кілька хвилин до заяви Н. Саркозі грецький прем'єр-міністр Георгіос Папандреу сказав, що досягнута лідерами ЄС угода дасть можливість Греції з часом побудувати "абсолютно нову країну".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі