Азаров особисто зустрічався з місією МВФ, що відмовила Україні в кредиті

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прес-секретар прем'єр-міністра України Віталій Лук'яненко спростував заяву про відмову глави уряду Миколи Азарова зустрічатися з представниками місії Міжнародного валютного фонду, що достроково залишила Україну.

"Повідомлення про те, що керівництво України не зустрічалося з місією МВФ або навіть відмовлялося від зустрічі - це або некомпетентна брехня, або провокація тих, хто, як відомо, в 2009 році своєю брехнею зірвав співпрацю з МВФ", - говориться в заяві прес-секретаря.

"Під час роботи місії МВФ в Україні зустрічі з керівниками міністерств і відомств проходили щодня. Місія інтенсивно здійснювала оцінку виконання Україною програми співпраці. Кілька разів з місією зустрічався і прем'єр-міністр України Микола Азаров" - відзначив В. Лук'яненко.

Нагадаємо, що колишній перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський заявив, що керівництво України не провело жодної зустрічі з представниками місії Міжнародного валютного фонду, що знаходилися в країні з 25 жовтня.

Зокрема, І.Уманський сказав: "З моменту приїзду місії з нею ніхто не зустрічався (йдеться про керівництво України - ред.), я спілкувався з ними (представниками місії - ред.), вони були в шоці. На робочому рівні працювали, але - у разі виникненні будь-якого складного питання - наші чиновники кивали на Азарова, а він з місією, на той момент, відмовився зустрічатися".

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Україні з 25 жовтня по 3 листопада. Місія достроково залишила Україну. У заяві зробленій за підсумками візиту, говориться, що МВФ вирішив узяти паузу в стосунках з Україною, пообіцявши відновити дискусії "в найближчому майбутньому".

Варто зазначити, що офіційних повідомлень про зустріч М.Азарова з місією МВФ під час її роботи в Україні не було.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі