Рубіні: Євро необхідно девальвувати на 30-40%

Поділитися
© incourage.me
Європейський центральний банк (ЄЦБ) має піти на зниження процентних ставок і девальвацію євро на 30-40% для подолання кризових явищ в економіці єврозони, вважає відомий економіст, економічний радник президента США Нуріель Рубіні.

«Я вважаю, що ЄЦБ може йти шляхом зниження ставок і євро може впасти на 30-40%», - сказав Рубіні, виступаючи в суботу, 12 листопада, на діловому сніданку в рамках міжнародної фінансової конференції, організованої Ощадбанком Росії.

На його думку, єдиний шлях виходу з європейської боргової кризи - проводити політику економічного зростання.

У ході ділового сніданку неодноразово зазначалося, що зараз сукупні борги країн єврозони становлять близько 4 трильйонів євро, а максимальний розмір допомоги, яку можуть надати Європейський фонд фінансової стабільності (ЕФФС) і Міжнародний валютний фонд (МВФ), - 1,2-1,3 трильйона євро.

Рубіні зазначив, що, на його думку, до цих пір зберігаються ризики розпаду зони євро. Він вважає, що для неї буде не страшно, якщо Греція чи Португалія оголосять дефолт і відмовляться від єдиної європейської валюти. Однак аналогічні кроки Іспанії та Італії приведуть до краху загальноєвропейської валютної системи, сказав професор економіки Нью-Йоркського університету.

У зв'язку з цим глава Ощадбанку Герман Греф запропонував присутнім висловити свою думку про подальші перспективи існування зони євро. Порядку 51% учасників ділового сніданку вважають, що Європі вдасться зберегти свою єдину валюту, 34% вважають, що ряд членів єврозони залишать її, а 14% думають, що єврозона збережеться, але з невеликими змінами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі