Азаров впевнений, що Україна і в наступному році зможе прожити "без доларів МВФ"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Уряд України вже майже рік обходиться без ресурсів Міжнародного валютного фонду (МВФ), тож і в наступному році теж зможе. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

«Через півтора місяця буде саме рік, як ми не отримуємо від МВФ ні одного долара, - нагадав він. - Ми цей рік прожили без проблем, проживемо і наступний, - запевнив М.Азаров».

При цьому він розповів, що відсутність кредитних міжнародних ресурсів «не призвела до проблем в країні»: уряд «добросовісно» виконує всі зовнішні зобов’язання, «всі соціальні програми фінансуються».

Також прем’єр запевнив, що, незважаючи на відсутність в цьому році надходжень траншів від МВФ, «співпраця з МВФ не переривалась ні на один день».

М.Азаров вкотре довелося розповідати, що так звана пауза у запозиченнях виникла через вимоги МВФ підвищити тарифи на житлово-комунальні тарифи для населення, на що уряд висуває свої аргументи, очікуючи на перегляд газових контрактів і визначення справедливої, обґрунтованої ціни на газ, від якої і залежать тарифи. «У нас з місією МВФ був абсолютно відвертий діалог, ми кілька разів ретельно обговорювали наші позиції, і є повне порозуміння», - запевнив прем’єр-міністр, якого цитує прес-служба Кабінету міністрів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі