Падіння ВВП Греції у III кв. сповільнилося до 5,2%

Поділитися
© football.ua
Економіка Греції у III кварталі 2011 року скоротилася на 5,2% у річному обчисленні, повідомило сьогодні грецьке статистичне агентство ELSTAT. Це попередні дані без поправки на сезонність. Інформація щодо зміни ВВП у III кварталі порівняно з попереднім кварталом у звіті ELSTAT не наводиться.

"У III кварталі 2011 року валовий внутрішній продукт (ВВП) у постійних цінах 2005 року знизився на 5,2% щодо III кварталу 2010 року", - йдеться у повідомленні відомства.

За уточненими даними, падіння грецького ВВП у II кварталі поточного року склало 7,4% (замість попередніх 7,3%), а у I кварталі - 8,3% (раніше - 8,1%).

Єврокомісія та Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозують, що за підсумками 2011 року грецька економіка скоротиться на 5,5% (з урахуванням сезонної корекції).

Рецесія у Греції триває вже четвертий рік і не закінчується, оскільки уряд змушений йти на заходи жорсткої економії, включаючи скорочення зарплат і пенсій, підвищення податків.

Держборг Греції перевищує 340 млрд євро (160% від ВВП країни). У перерахунку на душу населення борг уряду становить близько 31 тис. євро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі