Арбузов похвалив себе за виконану роботу

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Національний банк України забезпечує економічну стабільність в державі, що відображається на позитивних показниках її розвитку, заявив сьогодні голова НБУ Сергій Арбузов.

"Ми постійно працюємо над покращенням інфляційної ситуації в державі, і сьогодні вже можемо впевнено заявити, що за 2011 рік рівень інфляції не перевищить 7,5%, що значно менше прогнозованих Урядом 8,9%", - повідомив С.Арбузов, якого цитує прес-служба НБУ.

Крім того, голова НБУ наголосив, що наразі в Україні проводиться жорстка монетарна політика, завдяки якій виконується головне завдання – підтримати цінову стабільність в державі.

Також, зазначив він, важливим показником є стабільність валютного ринку. "На сьогодні ми маємо позитивний платіжний баланс, а це означає, що жодних різких коливань курсу валют не відбудеться", – зазначив голова Нацбанку.

"Що стосується питання зміни правил обміну валюти, то сьогодні ... ми змогли проаналізувати відкритий попит національної валюти від населення і прихований попит від бізнесу. І ми вже можемо констатувати, що нам вдалось зберегти близько $3 млрд золотовалютних резервів. Саме тому ми вважаємо, що запровадження нових правил обміну валюти було цілком виправданою і позитивною мірою", – заявив С.Арбузов.

Голова національного банку України також акцентував увагу на тому, що Нацбанк на даний час виконав всі свої зобов’язання по меморандуму з МВФ.

"Ми детально відпрацювали велику кількість матеріалів та провели цілу низку зустрічей, ми проаналізували і монетарну і курсову політику Національного банку. Я впевнено можу сказати, що була проведена дуже плідна і ефективна робота, і обидві сторони залишились задоволеними перебігом переговорного процесу", – впевнений Сергій Арбузов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі