Аніщенко - медикам: Хто добре і багато працює, у того й платня відповідна

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко заявляє, що медичним працівникам у 2012 році підвищать зарплати на 13,5%.

"У наступному році передбачається підвищення заробітної плати на 13,5%", - сказав він на засіданні колегії Міністерства охорони здоров'я в четвер у Києві.

За словами міністра, передбачається, що у лікарів зарплата буде залежати від обсягу та якості роботи, яка ними виконується. "Тут ми повинні диференціювати, хто добре працює, той повинен і отримувати більше", - сказав О.Аніщенко.

При цьому він підкреслив, що в Україні 47 тис. лікарів, а найбільший дефіцит лікарів - у первинній ланці. "У другому і третьому рівнях такого дефіциту немає", - заявив міністр.

Хто добре працює, той повинен і отримувати більше, - Аніщенко

За словами О.Аніщенка, у Києві найбільший дефіцит сімейних лікарів, дільничних педіатрів і терапевтів.

Міністр заявив, що для залучення лікарів до роботи у первинній ланці надання медичної допомоги необхідно їх зацікавити, у першу чергу, шляхом підвищення зарплати.

Окрім того, О.Аніщенко повідомив, що з наступного року запроваджується допомога на оздоровлення кожного медпрацівника, яка буде виплачуватися перед відпусткою.

За даними міністра, зараз в Україні 189 тис. лікарів.

Нагадаємо, як повідомляло ZN.UA, з України сьогодні масово тікають медики - країна стала донором медичних кадрів для інших держав - щорічно за кордон виїжджає більше 6 тис. медиків, через що у державі часто не вистачає рук.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі