Банки жаліються, що їм не нема чим видавати кредити (відео)

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Сьогодні на кореспондентських рахунках фінустанов сконцентровано 9 млрд. грн. і 9 млрд. дол. За словами банкірів, це катастрофічна ситуація, коли обсяги валюти, котра не є платіжним засобом в Україні, у перерахунку на гривні настільки перевищує обсяги нацвалюти.

Водночас, банкіри зауважують, що ситуація з гривневою ліквідністю загострюється ще й через те, що щороку у 4 кварталі попит на національну валюту з боку суб’єктів господарювання традиційно зростає.

Проте, у Нацбанку все заперечують: кажуть, банки лукавлять, і всю вільну гривню направляють на закупівлю валюти, щоб у разі девальвації на ній заробити.

«Банки лукавлять. Я з усією впевненістю хочу вам сказати, що їхній платоспроможності нічого не загрожує. Ми постійно контролюємо залишки на коррахунках банків, бачимо, яка частина коштів потрібна банкам для виконання своїх зобов'язань і куди йдуть вільні кошти. Так от, банки використовують будь-які вільні гривневі ресурси для купівлі валюти про запас", - сказав голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі