Росія зробила перший крок у відповідь на розгортання ЄвроПРО біля своїх кордонів

Поділитися
Президент Росії Дмитро Медвєдєв віддав наказ про введення в дію радіолокаційної станції класу «Воронеж-ДМ» у Калінінградській області. Нова РЛС входить до складу системи протиракетного попередження Військ повітряно-космічної оборони.

Д.Медвєдєв 23 листопада заявив, що Росія вийде з договору про СНО і відмовиться від процесу роззброєння, якщо Вашингтон не змінить своїх планів із розгортання європейської ПРО. Саме тоді голова держави доручив Міноборони РФ негайно ввести в дію станцію радіолокації раннього попередження про ракетний напад.

Президент особливо підкреслив, що Росія не погодиться брати участь у програмі ЄвроПРО в її нинішньому вигляді, оскільки дана програма через кілька років здатна послабити потенціал Росії зі стратегічного стримування.

Генсек Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен у свою чергу був «глибоко розчарований» планами РФ щодо розміщення ракет біля кордонів країн НАТО. За його словами, «те, що відбувається, є неприємним нагадуванням про минуле і йде врозріз із сучасними стратегічними відносинами сторін».

Після заяви Д.Медвєдєва експерти в один голос заявили, що президент «поховав» перезавантаження російсько-американських відносин. При цьому постпред РФ при НАТО Дмитро Рогозін пообіцяв, що заходи протидії ЄвроПРО не призведуть до нових перегонів озброєнь.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі