Азаров вже не такий оптимістичний з приводу зростання ВВП

Поділитися
Азаров вже не такий оптимістичний з приводу зростання ВВП
Кабінет міністрів знизив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України у 2012 році на цілих 1,5% - до 4% через погіршення фінансово-економічної ситуації у світі.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров на з'їзді Федерації роботодавців, яка обрала сьогодні своїм новим головою Дмитра Фірташа.

"Ми закладали зростання приблизно 5,5% ВВП у наступному році. Події останніх місяців змусили нас перейти на більш обережний сценарій. Ми орієнтуємося приблизно на 4% зростання", - сказав М Азаров.

При цьому він запевнив, що "зростання буде обов'язковим": "Воно підкріплюється реальним інвестиційним ресурсом".

За словами М.Азарова, у 2011 році номінальний ВВП складе 1,25 трлн грн, або $160 млрд у доларовому еквіваленті. Він уточнив, що це менше, ніж у 2008 році. Однак він пообіцяв, що "тільки у 2012 році ми вийдемо у доларовому еквіваленті на рівень 2007-2008 рр."

Нагадаємо, на даний момент у проекті держбюджету-2012 закладено зростання ВВП на 5%, номінальний ВВП повинен скласти 1,505 трлн грн. Ці дані не викликали довіри у Міжнародного валютного фонду (за його розрахунками максимальне зростання ВВП в Україні в 2012 році складе 3,5%). Фонд кілька разів закликав уряд України скласти більш реальні прогнози, на що Кабмін врешті пообіцяв переглянути показники держбюджету-2012 з урахуванням останнього макропрогнозу МВФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі