Янукович відібрав у ЕДАПCа право друкувати водійські права

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову забезпечити міністерство внутрішніх справ обладнанням для виготовлення водійських посвідчень та реєстраційних документів на автомобілі.

Про це йдеться в дорученні президента «Про деякі питання дерегуляції», опублікованому на сайті глави держави.
«Забезпечити внесення відомостей до бланків водійських посвідчень та реєстраційних документів на транспортний засіб виключно на обладнанні, яке закріплене за Міністерством внутрішніх справ України, його органами і підрозділами, для чого, зокрема, передбачати для Міністерства внутрішніх справ Україні у державному бюджеті на відповідний рік видатки на придбання та експлуатацію устаткування», - доручив президент.
Згідно з дорученням, Микола Азаров має доповісти про його виконання до 1 січня 2012 року.
Раніше ZN.UA повідомляло, що урядовий уповноважений з дерегуляції Михайло Бродський заявляв, що вартість виготовлення ЄДАПСом водійського посвідчення становить 120 грн, водночас «вартість пластикової банківської картки з більш високим ступенем захисту, ніж бланк посвідчення водія, становить від 8 до 26 грн»
Михайло Бродський звернувся до МВС з проханням «розглянути питання про зміну виробника водійських посвідчень для досягнення суттєвої економії бюджетних коштів та коштів громадян, які оплачують ці документи».
21 жовтня Віктор Янукович повернув до Верховної Ради закон «Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України» і запропонував його відхилити.
Закон був прийнятий Верховною Радою 23 вересня і був жорстко розкритикований. Зокрема, він дозволяв заробити приватній структурі ЄДАПС вже в найближчі роки 60 млрд грн.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі