Відень визнано найкращим містом світу за стандартами життя

Поділитися
Столиця Австрії Відень є найпривабливішим з погляду стандартів життя містом світу, свідчать дані Mercer, витяги з яких подає агентство Bloomberg.

Останнє місце в списку Mercer (221-е) зайняв Багдад. Друге місце займає Цюріх.
У першій десятці лише два міста - Окленд (3-е місце) і Ванкувер (6-е місце) - знаходяться за межами Європи.
На четвертій позиції опинився Мюнхен. Далі йдуть Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Женева, Берн і Копенгаген.
Найкращим містом США стало Сан-Франциско, який розділив 30-е місце з Аделаїдою і Парижем. Лондон знаходиться на 38-му місці, а Нью-Йорку дісталося 47-е місце
Для порівняння: Сінгапур посів 25-у позицію рейтингу, опинившись найпривабливішим містом Азії.
Росії в цьому рейтингу дісталися сто шістьдесят третє і 165-е місця, відповідно Москва і Санкт-Петербург. Примітно, що трохи вище якість життя в Києві (161-е). Набагато краще, ніж у Москві, живеться у Вільнюсі (79-е), Талліні (89-е) і Ризі (91-е). Водночас якість життя в Єревані (173-е), Мінську (182-е), Баку (195-е) і Тбілісі (214-е) нижче московського і петербурзького.
З точки зору особистої безпеки кращим містом названо Люксембург. За ним йдуть Берн і Хельсінкі. Місця з 8-го по 10-е посіли відповідно Сінгапур, Окленд і Веллінгтон.
Санкт-Петербург за рівнем особистої безпеки зайняв сто сімдесят третє місце і випередив Москву, яка змогла розраховувати тільки на 199-е місце - наступна за столицею Конго Браззавілем і безпосередньо перед столицею Бангладеш Даккі.
Найгірше з особистою безпекою в містах Європи в Тбілісі, який посів лише 215-е місце. Останнє місце знову "взяв" Багдад.
Mercer проводить дослідження для встановлення, на які доплати можуть розраховувати експати, що переїжджають працювати і жити в інші міста.
Міста оцінюються з точки зору розвиненості інфраструктури, доступу до медичних та рекреаційним послуг. До уваги також приймаються такі фактори як політична та економічна стабільність, рівень освіти, наявність комунальних та інших послуг.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі