Безпечних доз радіації не буває

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© living-and-dying.org
Заяви про допустимість норм вмісту інкорпорованих радіонуклідів, зокрема радіоцезію-137, не відповідають дійсності, оскільки безпечних доз радіації не буває.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив голова правління Координаційного аналітичного центру «Екологія і здоров'я», професор Юрій Бандажевський.
«Навіть невеликі концент­рації радіонуклідів, потрапивши всередину організму, можуть вик­ликати тяжкі патологічні зміни, - розповів професор. - Чому після аварії на ЧАЕС так різко зросла кількість захворювань на рак щитовидної залози? Спочатку вважали, що це вплив тільки радіоактивного йоду. Наші дослідження показали, що щитовидна залоза також інтенсивно інкорпорує й радіоактивний цезій. Таким чином, згубну дію радіоактивний йод виявляв з участю радіоцезію. В організмі жителів Полісся, як білоруського, так і українського, радіоцезій з’явився задовго до Чорнобиля. Населення європейської частини колишнього Ра­дянського Союзу, починаючи з 60-х років минулого століття, заз­нало радіаційного впливу».
Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Лідії Суржик з Юрієм Бандажевський.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі