МВФ збирається знизити прогноз зростання світової економіки на початку 2012 року

Поділитися
© блог Лесі Оробець
Міжнародний валютний фонд (МВФ), швидше за все, знизить свій прогноз зростання світового ВВП у наступному місяці, оскільки європейська боргова криза дестабілізує фінансові ринки і призводить до уповільнення темпів зростання світової економіки, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву офіційного представника фонду Джеррі Райса.

За словами Дж.Райса, з моменту опублікування останнього прогнозу МВФ у вересні "спостерігався помітний спад ділової активності", у результаті "ми швидше за все зіткнемося з погіршенням прогнозів" ближче до кінця січня.

У вересні МВФ переглянув свою оцінку зростання світової економіки у 2012 році з 4,5% до 4%, заявивши, що нездатність вирішити боргові проблеми Європи спричинить "важкі наслідки". Відтоді ситуація у Старому світі лише загострилася: прибутковість французьких та італійських держбондів зросла, а Німеччина зіткнулася зі зниженням попиту на свої держпапери на останньому великому аукціоні 22 листопада.

Дж.Райс також зазначив, що 5 грудня МВФ обговорить питання про виділення Греції чергового траншу фінансової допомоги обсягом $2,2 млрд, а 12-16 грудня до Афін з черговою інспекцією вирушить робоча група МВФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі