Меркель сумнівається в успіху саміту з проблем зміни клімату в Дурбані

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Канцлер ФРН Ангела Меркель висловила сумніви в успіху саміту ООН з проблем зміни клімату, що проходить 28 листопада - 9 грудня у південноафриканському Дурбані.

«Прогрес не очікується з дійсно важливого питання», що стосується підписання нової міжнародної угоди про захист клімату, зазначила в суботу, 3 грудня, глава уряду ФРН у щотижневому зверненні до співгромадян. Цей документ покликаний прийти на зміну Кіотського протоколу в 2012 році.
«Ми знаємо, що країни з перехідною економікою зараз не готові укласти зобов'язуючі міжнародні угоди про скорочення їх емісії вуглекислого газу», - констатувала канцлер. У зв'язку з цим вона сподівається, що в Дурбані вдасться переконати «країни, які повинні більше робити для захисту клімату, розпочати швидке фінансування конкретних проектів» у цій сфері.
Водночас вона запевнила, що Європа виконає свої зобов'язання зі скорочення викидів парникових газів в атмосферу. «Проте європейці поодинці не зможуть вирішити проблему захисту клімату в світі», - додала вона.
Через небажання Китаю, Індії та Бразилії взяти участь у заходах щодо запобігання зміни клімату Європа опинилася в складній ситуації, оскільки без участі «порогових країн» з перехідною економікою проблеми захисту клімату не вирішити, вважає канцлер ФРН.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі