Саркозі і Меркель хочуть нову угоду всередині ЄС

Поділитися
© : Вести.ру
Президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер ФРН Ангела Меркель хотіли б укласти нову угоду між країнами ЄС або хоча б єврозони, щоб гарантувати більш жорстку бюджетну дисципліну всередині об'єднань, повідомляє агентство Bloomberg.

"Ми хочемо, щоб дерегулювання, яке привело нас до ситуації, в якій ми перебуваємо зараз, стало б абсолютно неможливим, ми хочемо нову угоду, - заявив Саркозі за підсумками зустрічі з Меркель у Парижі. - Ми б воліли договір 27, але повністю готові до договору 17".
Новий договір, за словами європейських лідерів, повинен передбачати автоматичні санкції проти країн-учасниць, які порушують бюджетні норми.
Крім того, Ніколя Саркозі заявив, що єдині облігації єврозони в жодному разі не можуть вважатися рішенням боргової кризи.
Конкретні пропозиції будуть зроблені президентом ЄС Еріком ван Ромпеєм в посланні 7 грудня.
У свою чергу А. Меркель зазначила, що метою майбутнього саміту ЄС має стати спроба повернення хоча б частини втраченої довіри інвесторів. "Ми перебуваємо у складній ситуації, і нам потрібно повернути довіру, оскільки подання про нашу надійність похитнулося", - заявила канцлер.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі