Абітурієнти зможуть скласти тести лише з чотирьох предметів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У нинішньому навчальному році абітурієнти матимуть право проходити тести лише з чотирьох предметів, а не з п'яти, як у минулому році.

Кількість предметів зменшено, щоб стимулювати вступників до ВНЗ більш чітко визначатися з вибором майбутньої професії, розповів заступник директора Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Сергій Ренський, якого цитує газета «Сегодня».

Він пояснив, що, як і минулого року, українська мова та література залишається обов'язковим тестом для всіх, а другий обов'язковий предмет на вибір - математика чи історія України.

Третій і четвертий предмет - варіюються залежно від спеціальності. Наприклад, для інформатики це фізика або іноземна мова. Абітурієнт, склавши обидва предмети, зможе обрати той, за яким результат кращий. Відсутність п'ятого тесту на вибір звузить можливість у вступників подавати документи одночасно на дві протилежні спеціальності, наприклад, інженерну спеціальність і філологію.

Окрім того, скорочується кількість днів для реєстрації на ЗНО - воно буде проходити з 1 січня по 20 лютого. У минулому році реєстрація закінчилася 28 лютого. Реєструватися, як і минулого року, потрібно віддалено, завантаживши спеціальну програму на сайті тестування testportal.

Нагадаємо, цього року школярі почнуть складати тести відразу після випускного вечора (12-13 травня). Графік тестування затверджено таким чином, щоб тести та іспити не збігалися з часом проведення Євро-2012. Матчі чемпіонату відбудуться з 8 червня по 1 липня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі