Кабмін розповів Єжелю, що його нова схема харчування - теж корупційна

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Члени Кабінету міністрів виступили з різким засудженням ініціативи міністра оборони Михайла Єжеля дозволити йому провести харчування солдатів у 2012 році без тендера.

Члени Кабінету міністрів України на своєму засіданні не підтримали пропозицію міністра оборони Михайла Єжеля вивести військове відомство з-під дії закону про держзакупівлі.

Кабінет міністрів розглядав дану ініціативу в зв'язку з листом міністра оборони президенту України Віктору Януковичу та за дорученням останнього розібратися в ситуації.

З жорсткою критикою пропозицій Єжеля виступили Андрій Клюєв та Сергій Тігіпко, їх підтримали й інші члени уряду.

«Єжель намагався перевести стрілки на Антимонопольний комітет, який нібито блокує його тендери. Реакція Василя Цушка була неприємною для міністра оборони: за інформацією СБУ, «ліва» фірма, що заблокувала попередні торги, має прямий стосунок до керів­ницт­ва тендерного комітету Мін­оборони.

Добив Єжеля заступник генерального прокурора Віктор Зан­фіров. Він заявив членам уряду, що в законопроект Єжеля закладено корупційну схему, пише Менделєєв.

Після цього засідання міністр оборони вирішив провести свою ініціативу через парламент. Законопроект, відхилений Кабміном, зареєстрований депутатом від Партії регіонів Олегом Надошею (N 9339).

ZN.UA вже повідомляло про відсторонення цьогоріч заступника міністра економіки Олександра Сухомлина та директора департаменту держзакупівель Мінекономрозвитку Віталія Абасова за погодженням «закупівлі в одного учасника», згідно з яким Міноборони дозволялося продовжити закупівлю послуг харчування для військовослужбовців без проведення тендеру.

Тоді екс-міністр оборони, народний депутат Анатолій Гриценко підрахував, що від такого рішення держбюджет України втратить на користь комерсантів 213 млн грн.

Детальніше про витрати військового бюджету читайте в статті Дмитра Менделєєва «А я вірю президенту Януковичу!» у свіжому номері «Дзеркало тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі