Десятки тисяч людей вийшли на мітинг у Москві проти фальсифікації виборів (фоторепортаж)

ZN.UA Ексклюзив Відео
Поділитися
© marafet.net
Десятки тисяч людей зібралися в Москві на Болотяній площі в суботу, 10 грудня, щоб висловити незгоду з підсумками парламентських виборів у Росії.

У резолюції мітингу владі дано два тижні, щоб виконати п'ять вимог, головні з яких - нові демократичні вибори та звільнення політв'язнів. Всупереч побоюванням, поліція не стала нікого затримувати і найбільша за останнє десятиліття акція опозиції пройшла без сутичок.



Близько 14.30 розпочався мітинг. На сцену, прикрашену плакатами «Вимагаємо реєстрації опозиційних партій», «Росія буде вільною», «Вимагаємо скасування підсумків виборів» першим піднявся депутат Держдуми від «Справедливої ​​Росії» Ілля Пономарьов. Він повідомив, що «нас близько 40 тисяч, і колона з Театральної налічує близько 10 тисяч», а також попросив знімати мітинг на відео. А потім розповів, як опозиціонерку Удальцову примусово доставили в реанімацію. «Ганьба!», «Свободу політв'язням!» - почав скандувати натовп. «Ми сюди прийшли не заради крові, насильства, або бути проти. Ми ЗА чесні вибори, ЗА свободу! Це вони шакалять біля посольств і переводять гроші на Захід!»- заявив Пономарьов. А потім пообіцяв добитися зустрічі з президентом і вимагати перерахунку голосів.



Близько 17.00 мск. люди почали розходитися. Всупереч очікуванням, провокація на мітингу сталася тільки одна - хтось кинув димову шашку в туалетну кабінку, але проблема була швидко усунена жінкою зі шматкою.

Наступний мітинг згідно з прийнятою резолюцією призначений на 24 грудня. Мітингувальники дали владі два тижні, щоб відреагувати на свої вимоги (детальніше про них див. вріз).

В кінці мітингу по обидві сторони річки демонстранти скандували «Ми ще прийдемо», а організатори просили кожного з присутніх привести на наступний мітинг ще трьох.



Після закінчення мітингу замерзлі мітингувальники заповнили кафе та ресторани в радіусі декількох кілометрів від Болотної. Градус політичної активності поступово міцнів навіть у кондитерських у районі Тверської і Маяковської. Більшість мітингувальників виявилися тридцятирічними представниками середнього класу. Пішовши з акції, вони серйозно обговорювали її можливі наслідки для країни. «Не схоже, щоб ці люди вийшли просто випустити пар, скоріше, вони прийшли, щоб показати, що вони є і що їх багато. І вони чекають реакції від влади», - розповів один з учасників мітингу, який був присутній при післямітінгової розмови активістів.

Всі фото: Мустафа Найєм, спеціально для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі